Kallelse till årsstämma 2015

Kallelsen har nu kommit i postlådan….

”Styrelsen för Brf Trollberget, kallar härmed föreningens medlemmar till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 20 maj 2015, kl 18:00 i Söndrums församlingshem, Sal: Staffanssalen, Gamla Tylösandsvägen 103, 302 41 Halmstad.”

Svar på: ”Mobiltelefonproblem”

Här är svaret på föregående inlägg/fråga till Skanska.
”Hej! De flesta nya hus har detta problem. Vi bygger i betong, armering i väggarna och ståldörr. Det blir inmurat och svårt för signalen att nå fram. Det finns dyr utrustning som bostadsrättsföreningen kan välja att köpa, men det bästa är att du/ni hör av er till telefonoperatören. Hälsningar Magdalena”

Mobiltelefonproblem

Eftersom att det inte fungerar något vidare att ringa med mobilerna i våra lägenheter så har jag nu skickat frågan vidare till Magdalena på Skanska. Hoppas på ett positivt svar om hur vi kan lösa detta. 🙂 Du kan läsa mailet nedan…

”Hej! Jag har träffat på många av grannarna i vår bostadsrättsförening och de är, liksom vi, irriterade över att mobilerna inte går att ringa på inomhus. Jag förmodar att detta problem inte är något nytt för er eftersom att ni har byggt liknande bostäder. Jag undrar om ni har någon bra lösning för detta? Kan man koppla in något centralt som fungerar till alla lägenheterna eller måste var och en inhandla något var för sig? Och i så fall, vad kostar det? Och till vem vänder man sig? Om du inte vet  så har du säkert namnet på någon som kan detta. Hör av dig. mvh Roger i hus 2”

En ”sopig” bildserie

Juldagen bjöd på en uppfriskande promenad. Soligt och klart väder och en temperatur som hade letat sig ner under nollan. Skönt med lite välbehövlig ledighet. Men alla får inte vara lediga, det finns de som måste jobba för att vårt samhälle ska fungera. När vi kom tillbaka efter promenaden höll våra sopbehållare på att tömmas av HEMs personal. Så jag passade på att ta några bilder av tömningsprocessen, som jag bara har hört talas om men aldrig sett på riktigt.

Trevlig kväll på Hotell Hovgård

Med goda frallor och välsmakande kaffe samlades vi på Hotell Hovgård för att få information inför kommande föreningsstämma. Kerstin Brolén, bostadsrättsekonom på Skanska berättade, tillsammans med två andra herrar (som jag dessvärre har glömt namnen på…) som är med i den nuvarande externa styrelsen, om vad det innebär och vilka poster som måste fyllas för att bedriva styrelsearbetet. Kerstin är för övrigt också med i den nuvarande styrelsen. I slutet av informationsmötet kunde den som var intresserad notera sitt namn om du var intresserad av att sitta med i en arbetsgrupp som bl a kommer att jobba för att få fram förslag på en ny styrelse då den nuvarande kommer att lämna över i maj 2015.

 

PART Fastighetsförvaltning

partHär om dagen blev jag överraskad. I brevlådan låg en räkning från PART. Vad är detta, tänkte jag? Jag hade ju aldrig hört talas om PART. Men min oro lade sig ganska snart då jag insåg att det var den första räkningen för vårt nya boende 🙂 Och att PART heter det företag som vår bostadsrättsförening har träffat ett avtal med för att förvalta våra bostäder. Länk till PARTs webbplats

 

Kameraövervakning på Brf Trollberget

kameraövervakningAlbinsro På Betesstigen i Albinsro ligger Brf Trollberget. Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med tre kameror.

Inspelning av besökare får inte ske utan kamerorna ska endast aktiveras när det ringer på porttelefonen hos någon av lägenhetsinnehavarna. “kamerorna ska då leverera rörlig bild i maximalt 30 sekunder. Det för att förhindra att obehöriga kan komma in i trappen” skriver Hallandsposten. Kamerorna kommer att sättas upp i brottsförebyggande syfte även om det inte finns uppgifter på att det förekommer brottslighet i området som ju är ett nybyggt område. Tydlig skyltning måste anordnas så personer som inte vill hamna på bild kan undvika området. (Fritt tolkat från Hallandsposten 19/9-14)